آژانس محیط زیست ابوظبی مدلی را برای مدیریت هوشمند پروژه ذخیره آب شیرین توسعه می دهد

شماره :
41503
آخرین به روزرسانی :
سه شنبه 1402/06/28 ساعت 16:38
دسته بندی

آژانس محیط زیست ابوظبی مدلی را برای مدیریت هوشمند پروژه ذخیره آب شیرین توسعه می دهد

آژانس محیط زیست ابوظبی (EAD) ، با همکاری شرکت انتقال و اعزام ، یک مدل مدیریت هوشمند برای پروژه ذخیره سازی استراتژیک آبهای زیرزمینی مخازین الخیر را توسعه داده است. هدف این مدل استفاده از سیستم های هوش مصنوعی و زبان ماشین برای مدیریت و بهره برداری از چاه ها ، تعیین مقدار آب پمپ شده و کنترل کیفیت آب است ، بنابراین آب پمپ شده از 315 چاه زیرزمینی در مشخصات و استانداردهای مجاز برای آب آشامیدنی در ابوظبی باقی می ماند.

این پروژه همچنین به طور قابل توجهی به کاهش هزینه و کاهش دخالت انسان در فرایند عملیات و دستیابی به بالاترین کارایی در پروژه بدون هیچ گونه خطایی کمک می کند. این پروژه شامل بهره برداری از 315 حلقه چاه زیرزمینی است که تعداد کل چاه های پمپاژ در پروژه است. این چاه ها می توانند در مواقع اضطراری مورد استفاده قرار گیرند و روزانه حدود 40 میلیون گالن پمپاژ کنند تا بر کمبود منابع آب شیرین غلبه کنند. حدود 80 درصد از این چاه ها برای پمپاژ مقادیر مورد نیاز در مواقع اضطراری و 20 درصد از آنها چاه های یدکی هستند.

پروژه جدید به دلایل مختلفی از جمله احتمال افزایش شوری در یکی از چاهها فراتر از محدوده مجاز برای آب آشامیدنی در امارات طراحی شده است. اگر این اتفاق بیفتد ، باید تصمیمی گرفته شود که عملکرد چاه متوقف شده و یکی از چاه های پشتیبان کار کند. مشخص شد که استفاده از عنصر انسانی برای پیاده سازی این امر زمان می برد و ممکن است در اجرا خطایی رخ دهد.

این مدل می تواند بر اساس الگوی عملیاتی مورد استفاده ، کیفیت آبهای زیرزمینی را در آینده پیش بینی کند. با توجه به این الگو ، می توان چاه هایی را که شوری آنها ممکن است از حدود و استانداردهای مجاز برای آب آشامیدنی فراتر رود ، شناسایی کرد.

به طور مشابه ، EAD قادر خواهد بود چاه های جایگزین و پشتیبان را که کیفیت آب آنها با مشخصات و استانداردهای مجاز برای آب آشامیدنی مطابقت دارد ، تشخیص دهد. بر این اساس ، از فناوری هوش مصنوعی و زبان ماشین برای پیوند دادن این مدل عددی از آبهای زیرزمینی به مدل عملیاتی پروژه استفاده شد.

این سیستم دولت ابوظبی را قادر می سازد تا بر میزان پمپاژ و کیفیت آبهای زیرزمینی پمپ شده نظارت داشته باشد و امکان کنترل عملکرد چاه ها را با توقف فعالیت هر چاه قبل از اینکه از استانداردها و مشخصات کیفیت آب فراتر رود ، می دهد. علاوه بر این ، سیستم جدید اجازه می دهد تا از یک چاه پشتیبان جایگزین برای حفظ کمیت و کیفیت آب در محدوده مجاز در شرایط اضطراری استفاده شود.

این فرایند در کسری از دقیقه بدون دخالت هیچ عنصر انسانی انجام می شود. مهمتر از همه ، می توان آن را از اتاق های کنترل مرکزی در مقر EAD در ابوظبی کنترل و نظارت کرد بدون نیاز به حضور هر کسی در محل و یا نیاز به تعداد زیادی نیروی انسانی برای اداره پروژه.

این پروژه یکی از پروژه های پیشگام در این زمینه محسوب می شود. سه شهروند جوان اماراتی برای توسعه این سیستم و ایجاد ظرفیت های انسانی ، مدرک کارشناسی ارشد و دکتری را ثبت کرده اند که می تواند در آینده چنین سیستم های بسیار کارآمدی را برای دستیابی به امنیت آب و مقابله با هرگونه شرایط اضطراری در امارات توسعه دهد.

2214000803.319

X